خانواده پایدار

سبک زندگی اسلامی عقلانی مبتنی بر معارف ناب اهل بیت علیهم السلام

خانواده پایدار

سبک زندگی اسلامی عقلانی مبتنی بر معارف ناب اهل بیت علیهم السلام

خانواده پایدار
آخرین نظرات

۲۱ مطلب در اسفند ۱۳۹۶ ثبت شده است

ضمن اینکه سالی پر برکت و همراه با ظهور مولایمان حضرت مهدی علیه السلام  را برای همه دوستان عزیز آرزو دارم خلاصه‌ای از ملاک‌های اشتباه در ازدواج را تقدیم می‌کنم:

۱- ازدواج به امید تغییر (از لحاظ جسمی و یا برخی رفتارها و اخلاقیات )

نکته: توصیه اکید روان‌شناسان این است که هرگز به امید تغییر دادن همسر خود تن به ازدواج ندهید. مخصوصا وقتی ازدواج منوط به عبور از خط قرمزهای اخلاقی و رفتاری شماست.

۲- اتکاء به استخاره در ازدواج (عدم اتکاء به استخاره و نسپردن سرنوشت ازدواج به آن)

توصیه اغلب علماء دین این است که ابتدا مشاوره و تحقیق لازم و کافی انجام شود و اگر باز هم سرگردانی رفع نشد به دستور نماز استخاره که در مفاتیح آمده است عمل شود.


۳- ازدواج عجولانه به خاطر ترس از عدم موقعیت بهتر یک اشتباه استراتژیکی است.

۴- انتخاب بر اساس ظواهر اشتباهی فاحش می‌باشد.(مثل موقعیت اجتماعی و یا وضعیت مالی خیلی خوب و یا خوش تیپ بودن و زیبایی زیاد ظاهری و ...)

۵- توقع کامل بودن  و بی عیب بودن طرف مقابل یک توقع بی‌جا است. (انسان ها ترکیبی از نقاط قوت و ضعف میباشند به دنبال یک شخص کامل از همه نظر، خیالی بیش نیست )

۶- این که تجربه دوستی قبل از ازدواج لازمه یک ازدواج موفق است تفکری صد در صد اشتباه است.

۷- مهریه  هیچ‌گاه تضمین کننده ازدواج نبوده و نخواهد بود.

 

پی نوشت 

دستور نماز استخاره کلیک کنید

رضا کشمیری

خلاصه‌ای از ملاک‌های ده‌گانه انتخاب همسر

 

۱- ابتدا هدف شناسی درستی از ازدواج داشته باشیم ( انس و آرامش - تنظیم رفتار جنسی - تولید ،حفظ و تداوم نسل پرورش نسل صالح انتقال فرهنگ و تجربه حمایت و مراقبت )

۲- دینداری همسر از مهمترین معیارها است.

۳- اصالت و سوابق خانوادگی

۴- تناسب فرهنگی خانواده‌ها (فرهنگ مناطق ، فرهنگ شهری ،روستایی و ......)

۵- توافق در عقاید مذهبی  ( بررسی آسیب های ازدواج با فرقه ها و مذاهب همچون بلاتکلیفی فرزند در انتخاب آیین مادر یا پدر و...... )

رضا کشمیری

۱۰ نکته مهمی که می‌تواند به شما کمک کند:

1.از تفاوت های شخصیتی زن و مرد اطلاع کامل پیدا کنید. سعی کنید با ویژگی های خاص زنان آشنا شوید و رفتارهای خود را بر اساس آن تنظیم کنید.

 

2.به یاد داشته باشید زنان در برخی مواقع مانند عادت ماهیانه، زمانی که با موضوعات استرس زا روبرو هستند حساس، گوشه گیر و گاها پرخاشگر می شوند، بنابراین وضعیت و شرایط او را در نظر بگیرید و در چنین زمان هایی از لحاظ روحی آمادگی رفتارهای نا مناسب را داشته باشید.

 3.سعی کنید علت رفتارهای او شناسایی کنید و با تمام وجود برای رفع آن اقدام کنید.


 4.برخی از مشاوران دوران عقد را به برزخ زن و شوهر تشبیه می کنند، چرا که زن و مرد نه به صورت کامل مستقل شده اند تا شرایط و قوانین زندگی مشترک بر روابط آنان حاکم باشد و نه اینکه مجرد هستند تا احساس رهایی و بی مسئولیتی دوران مجردی را داشته باشند، از اینرو برخی از رفتارهای زن و مرد مقتضای این دوران است و پس از سپری شدن این دوران و تشکیل زندگی مشترک خود به خود حل می شود.

 

رضا کشمیری

 ۱۴ توصیه مهم به زوج‌های جوان



1.     ۱- دوران نامزدی طولانی نباشد .

2.     ۲- دوران نامزدی را دوره ای برای شناخت بدانیم نه بخشی از زندگی متاهلی.

3    ۳- آزمون عشق برگزار نکنیم (به این صورت که اگر من را دوست داری با فلانی قطع رابطه کن و یا اگر میخواهی صداقتت را به من ثابت کنی باید همه پیام‌هایت را بخوانم و.... )

4.          نکته : توجه داشته باشید که وارد حریم خصوص نامزد خود نشوید.

5.     ۴- معرفی درست خود در دوران نامزدی (چه کسی هستم ،چه باورهایی دارم ،چه انتظاراتی از زندگی  آینده دارم و....)

6.     ۵- احترام متقابل (به هیچ وجه به نامزدمان و پدر و مادر او بی‌احترامی نکنیم که باعث دلسردی خواهد شد)

7.     ۶- راز دار باشیم (روابط دوران نامزدی را نباید با کسی مطرح کرد )

8.     ۷- عشق را تحمیل نکنیم ( نه طوری باشیم که طرف مقابل به خاطر دلسوزی بماند و نه آنگونه باشیم که پشیمان شود و منصرف شود و برود! )

رضا کشمیری


تعریف دوران نامزدی: از زمانی که آقا به خواستگاری دختر خانم رفته و به منظور شناخت بهتر برای ازدواج با هم رفت و آمد می‌کنند تا زمان قبل از عقد را دوران نامزدی می‌گویند.  البته واضح است که دختر و پسر در دوران نامزدی با هم نامحرم هستند و روابط آنها باید با در نظر گرفتن موازین شرعی صورت بگیرد.

بهترین کارکرد دوران نامزدی رسیدن به یک شناخت کافی و مناسب از همسر آینده است که این شناخت ، به انتخاب صحیح کمک شایانی می‌کند.

انتخاب صحیح، انتخاب بر اساس عقل است نه عواطف و احساسات زودگذر و ناپایدار.

دوران نامزدی راه را برای تحقیق و شناخت لازم فراهم می‌کند بنابراین دیگر جای استخاره گرفتن و تفأل زدن نیست.

به طور خلاصه راه‌های شناخت همسر آینده را در دوران نامزدی معرفی می‌کنیم:

۱-  شناخت مستقیم : مثل چندین ساعت یا چندین جلسه گفتگو، توجه به صورت و سیرت طرف مقابل.

۲-  شناخت غیر مستقیم:  تحقیق کردن از افراد مورد اعتماد، پرسیدن سؤالات دقیق و عمیق در جلسات گفتگو و درخواست پاسخ تشریحی و توصیفی نه بلی و خیر.

از محل کار ، محل تحصیل و محل سکونت فعلی و قبلی تحقیق به عمل بیاید.

۳-  مشاوره روان‌شناختی: یک جلسه رفتن پیش مشاور  هیچ ضرری ندارد ، مشاور متعهد و دلسوزی که با مبانی اسلام آشنایی داشته باشد می‌تواند با گرفتن مصاحبه آمادگی ازدواج  و بررسی تناسب شخصیتی طرفین یا انجام تست‌های روانشناسی به شما یک دلگرمی در انتخابتان بدهد.

برای مطالعه بیشتر:

وظایف والدین 

وظایف فرزندان

وظایف زنان

وظایف مردان


 

رضا کشمیری

 

امروزه مرسوم است که پس از مرحله انتخاب همسر و مراسم عقد، عروس و داماد مدتی را در دوره «عقد بستگی» سپری می کنند.آیا این امر در سیره ی معصومان «علیهم السلام» به ویژه حضرت زهرا «سلام الله علیها» وجود داشته است یا خیر؟

با توجه به گزارش های تاریخی ، پاسخ این پرسش مثبت است؛ چرا که عقد حضرت فاطمه زهرا و امیر المومنین در اواخر ماه صفر سال دوم هجری[1] و ازدواج آنها در آغاز ذی الحجه سال سوم هجری رخ داده است.[2]

به این ترتیب حضرت زهرا «سلام الله علیها» حدود نه ماه، دوران عقد را تجربه کرده است.

برخی محققان درباره ی اینکه چرا مراسم عقد و ازدواج این دو معصوم «علیهما السلام» هم زمان انجام نشده است معتقدند فاطمه خواستگاران زیادی داشت و از سویی، سن او نیز کم بود. از این رو رسول خدا «صلی الله علیه و آله » با تسریع در عقد ، پاسخ عملی منفی به دیگر خواستگاران داد ولی رفتن فاطمه به خانه امیر المومنین را چند ماه تاخیر انداخت تا از لحاظ جسمی بیشتر رشد کند.

به هر حال ، نفس این اقدام سه معصوم (رسول خدا ، فاطمه ، علی علیهم السلام) نشانگر درستی و رحجان آن است .

امروزه محققان درباره ی دروان عقد بستگی ، نکاتی را مطرح می کنند که از جمله مهمترین آنها ، آشنایی هر چه بیشتر زوجین با یکدیگر قبل از ورود به زندگی مشترک است.

 

[1] و فی هذه السنه (الثانیه* فی صفر ،لیال بقین منه ، تزوج علی بن ابی طالب علیه السلام فاطمه رضی الله عنها.(طبری ، تاریخ طبری،ج2،ص124)

[2] عن ابی جعفر ان علی بن ابی طالب علیه السلام بنی بفاطمه علیها السلام فی ذی الحجه علی راس اثنین و عشرین شهرا (همان ص177)

منبع : کتاب سیره اخلاقی و سبک زندگی حضرت زهراعلیها السلام

 

رضا کشمیری

تشخیص عشق از هوس

عشق واقعی به زمان نیاز دارد و یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد. در زیر به سه چیزی اشاره می‌کنیم که اکثر افراد آنها را با عشق اشتباه می‌گیرند.

۱- شهوت


شهوت حسی است که معمولاً با عشق در نگاه اول اشتباه گرفته می‌شود. حس شدید و ناگهانی جذب شدن به سمت کسی است که او را خوب نمی‌شناسید. به این دلیل با عشق اشتباه گرفته می‌شود که جاذبه آن بسیار زیاد است.

احساساتی که با شهوت در فرد ایجاد می‌شود، واقعی به نظر می‌رسد اما برمبنای خیال است. برای اینکه عاشق کسی باشید، باید او را خوب بشناسید اما خیلی‌ها بااینکه برای هم کاملاً غریبه هستند، در دام شهوت گرفتار می‌شوند. چیزی که در شهوت افراد را اسیر خود می‌کند، خیال این است که چه خواهد شد و فرد در آن هیجان گم می‌شود.

این افراد که شدیداً گرفتار جاذبه فیزیکی شده‌اند به هیچ وجه نمی‌توانند از هم دور شوند. مدام به هم فکر می‌کنند و همیشه درمورد هم حرف می‌زنند. شهوت احساسی شاد است که با شور و جاذبه همراه می‌شود. اگر درمورد اینگونه مسائل کم‌تجربه هستید، احتمال اینکه شهوت را با عشق اشتباه بگیرید بسیار زیاد است.

تفاوت عشق با شهوت دقیقاً مثل تفاوت روز و شب است. شهوت در مراحل اولیه یک رابطه اتفاق می‌افتد که افراد هنوز خوب همدیگر را نمی‌شناسند. شهوت برمبنای خیال پایه‌گذاری می‌شود و خیال و واقعیت هیچوقت با هم جور نمی‌آید.

بااینکه جاذبه جسمی یکی از مولفه‌های اصلی هر رابطه عاشقانه است، اما عشق فقط به آن محدود نمی‌شود. اگر رابطه‌ای فقط بر مبنای جاذبه فیزیکی باشد، پس بر مبنای شهوت است. اینکه واقعاً عاشق همدیگر باشید زمان می‌برد و فقط نمی‌تواند بر پایه جذابیت فیزیکی باشد.


برای مطالعه بیشتر:

وظایف والدین 

وظایف فرزندان

وظایف زنان

وظایف مردان

رضا کشمیری

بسم الله الرحمن الرحیم

داستان خوش اخلاقی و صبوری فوق العاره پیامبر مهربانی حضرت محمد صل الله علیه و آله را در وبلاگ داستان کوتاه بخوانید.

رفتار مهربانانه پیامبر با یک دختر جوان مزاحم بسیار جالب و عجیب است.

منتظر نظرات ارزشمند همه دوستان هستم.

نام این داستان: تکه‌ای گرانبها از یک لباس


برای مطالعه بیشتر:

وظایف والدین 

وظایف فرزندان

وظایف زنان

وظایف مردان

رضا کشمیری


با توجه به روایات سکوت(بجا) یک امر ستودنی است. آیا این مورد در خانه و خانواده نیز مطرح است؟

درباره موضوع مورد نظر شما روایات بسیاری وجود دارد که سخن گفتن را بر سکوت کردن برتر می داند مانند روایات زیر:
-امام سجاد علیه السلام در پاسخ به این سوال که سخن گفتن برتر است یا خاموشی گزیدن، فرمود: هر یک از دو را آفاتی است. اگر هر دو از آفات به دور باشند، آن گاه سخن گفتن برتر از خاموشی گزیدن است.(میزان الحکمه جلد11صفحه 2551)
– امام علی علیه السلام: سخن حق گفتن، برتر از درماندگی در سخن و خاموش ماندن است.(همان)
همانطور که می بینید به صورت مطلق نمی توان ادعا کرد که سکوت بر سخن گفتن برتری دارد؛ بلکه باید به این نکته توجه کرد که انسان در انتخاب سکوت یا سخن گفتن باید شرایط و موقعیتی که در آن حضور دارد را در نظر بگیرد و با توجه به آن سکوت و یا لب به سخن باز کند به قول معروف هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.

نکته مهم:

یکی از جاهایی که سخن گفتن مورد تایید اسلام می باشد محیط خانواده است. سخن گفتن با اعضا خانواده به ویژه همسر موجب استحکام خانواده و بر قراری ارتباط عاطفی بین اعضا خانواده می شود و در رشد و تعالی اعضا خانواده نقش اساسی دارد.

برای روشن شدن نقش ازتباط کلامی اعضا خانواده لحظه ای با خود تصور کنید که هیچ نوع ارتباط کلامی بین اعضاء خانواده نباشد. آیا اعضا این خانواده در چنین فضایی می توانند با یکدیگر ارتباط عاطفی بر قرار کنند؟ آیا اعضا چنین خانواده ای در کنار هم احساس خوشبختی می کنند؟

رضا کشمیری
رابطه با زن متأهل

مدتی است زن متأهلی عاشق و شیدای من شده و قصد دوستی با من را دارد و من هم هر چه از او دوری و بی محلی می کنم او عاشق تر می شود و مهرم در دلش بیشتر می گردد. لطفا راهنماییم کنید که در این وضعیت، به عنوان پسری مجرد، چکار کنم و چگونه از دست این زن رها شوم؟

در پاسخ به سوالی که مطرح کردید، ابتدا ماجرایی واقعی را برایتان نقل می کنم که در سال 1390 و در کشور خودمان رخ داده است :


«مردی که به ظن ارتباط پسری مجرد با همسرش، این پسر را از پا در آورده بود بار دیگر به مرگ محکوم شد. چندی پیش مردی به پلیس ۱۱۰ زنگ زده و از پیدا شدن یک جسد که در زمینی خاکی به حال خود رها شده بود خبر داد.

با حضور پلیس و انجام تحقیقات مشخص شد که مقتول فردی به نام سعید و مجرد است. ماموران با پرس و جو از خانواده مقتول دریافتند وی دشمنی خاصی با کسی نداشته و اتفاقا فردی محبوب هم بوده است.اما در زندگی این مرد نکته‌ای بود که شک ماموران را برمی انگیخت و این رابطه وی با زنی به نام نرگس بود.

برای همین ماموران به سراغ نرگس رفته و از وی در این‌باره سوال کردند اما این زن مدعی شد هیچ اطلاعی از قتل سعید ندارد. بازجویی از متهمه ادامه یافت تا اینکه نرگس سرانجام پرده از واقعیت برداشت و گفت شوهرش حسین قاتل سعید است.

این زن گفت: شوهرم به من و این مرد مشکوک شده بود و فکر می‌کرد ما با هم ارتباط داریم. به همین خاطر هم او را از سر راه برداشت. بلافاصله حکم جلب حسین صادر و وی دستگیر شد. حسین بلافاصله پس از دستگیری به طور خودجوش به این قتل اقرار کرد و گفت: سعید را من کشتم. از مدتی قبل می‌دانستم که وی با همسرم ارتباط دارد. این موضوع را به همسرم گفتم و از او خواستم به این رابطه پایان دهد ولی قبول نکرد و گفت باید مرا طلاق بدهی من علاقه‌ای به تو ندارم.

نرگس البته اصل رابطه با سعید را انکار می‌کرد. من که علاقه شدیدی به نرگس داشتم حاضر به جدایی با وی نبودم ولی از طرفی نمی‌توانستم تحمل کنم که وی با یک مرد غریبه ارتباط داشته باشد. به همین خاطر سراغ سعید رفتم و به وی گفتم به این رابطه پایان دهد اما وی گفت نرگس خودش به رابطه با او علاقه‌مند است.

این رابطه شوم دو سال ادامه پیدا کرد تا اینکه این اواخر فهمیدم نرگس به خانه سعید رفت و آمد دارد و حتی کارهای منزل وی را انجام می‌دهد. برای همین تصمیم به قتل وی گرفتم. روز حادثه اسلحه‌ای تهیه کردم و به سعید زنگ زده و گفتم می‌خواهم در ارتباط با موضوعی با او صحبت کنم.


برای مطالعه بیشتر:

وظایف والدین 

وظایف فرزندان

وظایف زنان

وظایف مردان

رضا کشمیری