ادامه نکات کلیدی برای سالهای آغازین زندگی
۱- مدیریت انتظارات و توقعات در زندگی زناشویی
۱۲- مدیریت اقتصادی و تعدیل توقعات
همین امروز از پدر و مادر یا پدربزرگ و مادربزرگ خود بپرسید که چگونه و با چه امکاناتی زندگی مشترک خود را شروع کردند!؟ آیا خانه و ماشین و تمام لوازم برایشان مهیّا بوده است؟! نگویید قدیم اصلا این همه وسایل متنوع نبوده تا تهیه کنند! بله درسته اما همان امکاناتی هم که بوده در خیلی از خانوادهها در ابتدای زندگیشان مهیّا نبوده بلکه به مرور زمان تهیّه کردهاند.
متأسفانه امروزه تهاجم وسیع فرهنگی که توسط تلویزیون و ماهوارهها همه جانبه ارکان خانواده را به لرزه درآورده و فرهنگ اسراف و توقعات سرسام آور و زندگی تجملاتی را در خانوادهها نهادینه کرده است. تنها راه مبارزه با آن اندکی توجه به دستورات و معارف ناب اهل بیت علیهم السلام است، اندکی توجه به فرهنگ غنی و دوهزار ساله ایرانی اسلامیمان کافی است تا اسراف و تجمل گرایی و توقعات بالا آن هم در ابتدای زندگی زناشویی را فراموش کنیم و با مدیریت اقتصادی صحیح و قناعت محور بسیاری از موانع آغاز ازدواج را برداریم.
چرا این همه سن ازدواج بالا رفته؟! چرا تا به یک جوان میگویی ازدواج کن شروع میکند از مشکلات اقتصادی گفتن؟! افرادی زیادی را میشناسم که با اینکه شغل و درآمد مناسب دارند اما باز هم میترسند! از چه میترسند؟! بله از سطح توقّع بالای خانوادهها میترسند، از خرجهای سرسام آور مراسمات و سنتهای جاهلی و خودساخته خانوادهها میترسند ، از تهیه جهیزیههای آنچنانی و تجملّات فرعون مآبانه میترسند!
نکته مهمی که برای جوانان تازه ازدواج کرده میتوان توصیه کرد همین مدیریت اقتصادی قناعت محور است که با چشم پوشی از خیلی از اضافات زندگی و پایین آوردن سطح توقعات میتوان به آن دست یافت و بسیاری از مشکلات را از ابتدا پیشگیری کرد.
مطالب بیشتر: