۱۴- شاد کردن فرزندان
اگر محیط خانه شاد و بانشاط باشد بسیاری از نیازهای روانی کودکان به نحو مناسب برآورده میشود. در این صورت است که کودکان خانه را محلی امن و پناهگاهی آرامبخش خواهند یافت و دیگر به آسانی جذب محیطهای پرخطر جامعه و دوستان ناباب نخواهند شد.
اهمیت این موضوع از نگاه رسول گرامی اسلام صل الله علیه و آله به اندازهای است که میفرمایند: کسی که دختر خود را شادمان کند، مانند کسی است که بندهای از فرزندان اسماعیل ذبیح الله را آزاد کرده باشد و آن کس که پسر خود را شاد و دیده او را روشن کند، مانند کسی است که دیدهاش از ترس خداوند گریسته باشد[1].
نکته۱:
شاد کردن فرزندان راههای گوناگونی دارد؛ گاهی فرزند تشنه یک نگاه محبت آمیز یا یک لبخند است. بعضی والدین همین رفتار بدون هزینه را هم از فرزندان خود دریغ مینمایند. رسول خدا صل الله علیه و آله میفرمایند: نگاه محبت آمیز پدر به فرزندش که موجب شادی او میشود اجر آزاد کردن یک بنده دارد.[2]
گاهی همسخن شدن ، همدردی ، هدیه دادن و حتی رفتار محبت آمیز والدین با یکدیگر باعث شادی و نشاط فرزندان خواهد شد. پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه و آله سفارش فرمودند: هر کس وارد بازار شود و هدیهای برای خانواده خود بخرد، چون کسی است که صدقهای برای گروهی نیازمند برده باشد و اگر خواست آنچه را که به خانه برده است بین آنان تقسیم کند ، از دختران شروع کند ... .[3]
نکته۲:
قدم زدن پدر با فرزند نوجوانش شاید بسیار اثرگذارتر از بوسیدن او باشد. البته باید توجه داشت که دختران به واسطه برخورداری از عواطف رقیقتر باید زودتر مورد محبت قرار گیرند.
برای مطالعه بیشتر: